Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Держгеокадастр

Вівторок, 30 червня 2015, 18:32

Відтепер замовити витяг про земельну ділянку можна онлайн

Держгеокадастр

Держгеокадастр запустив онлайн-послугу замовлення витягу про земельну ділянку.

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру.

30 червня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державне агентство з питань електронного урядування України запустили електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». 

«Дотепер замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу та створювало корупційні ризики, оскільки етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора. Можливість замовлення послуги онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань», – повідомляють у прес-службі Держгеокадастру.

Відтак, замовлення витягу здійснюється через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на сайті установи.

Отримати готовий витяг можна в будь-якому з 660 центрів надання адміністративних послуг по всій Україні за посвідченням особи. 

 «Запровадивши електронний прийом заяв, ми розширюємо вікно можливостей для громадян та водночас зменшуємо навантаження на ЦНАПи, оскільки частина замовників зможе обійтися без візиту до центрів», – розповів голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

Проект реалізовано за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Україна.

Зазаначимо, отримання витягу про земельну ділянку – найпопулярніша послуга в сфері земельних відносин. Щорічно в Україні за заявами громадян видається близько 1 млн витягів. З початку 2015 року уже видано 408,7 тис. витягів.

Вартість послуги з надання витягу з Державного земельного кадастру – 53 грн. Всі отримані кошти спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.