Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

myeurocar.blogspot.com

Середа, 1 липня 2015, 10:57

З 1 липня в Україні вводиться податок на дорогі авто

авто

З 1 липня в Україні всі власники розкішних автомобілів, повинні будуть сплачувати «податок на розкіш».

Про це повідомляє «Преса України».

З 1 липня в Україні всі власники розкішних автомобілів, повинні будуть сплачувати «податок на розкіш».

Податок був введений з 1 січня 2015 року в пакеті поправок до Податкового кодексу і передбачає оплату в сумі 25 тис грн за кожне авто. «Податок на розкіш» вводиться для автолюбителів, об'єм двигунів в авто яких перевищує 3000 куб. см і вік машини становить не більше 5 років.

«Податок на розкіш» буде нараховуватися з фактичного місяця покупки авто, при цьому навіть якщо покупка була проведена в кінці місяця, власнику доведеться оплачувати повну суму. Звільняються від даного податку лише ті машини, строк експлуатації яких перевищує 5 років.

«Міністерство фінансів володіє інформацією, наданою їй МРЕВ, про більш ніж 17 тис транспортних засобів, власники яких підпадають під норми «податку на розкіш». Вже до 1 липня представники податкової мають вручити їм відповідні повідомлення та ознайомити з платіжними реквізитами. У відомстві пояснили, що податкова служба буде нараховувати податок за місцем реєстрації платника податків, а для фізичних осіб-нерезидентів – за місцем реєстрації транспортного засобу», - йдеться у повідомленні. 

Нова податкова норма передбачає, що в разі несплати «податку на розкіш» протягом 60 днів, на зазначену суму нараховується пеня у розмірі 120% річних облікової ставки НБУ. Також у разі прострочення до 30 календарних днів нараховується штраф у розмірі 10%, більше 30 днів – 20%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.