Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

firtka.if.ua

Середа, 1 липня 2015, 12:12

З 1 липня багато українців втратять можливість отримати субсидію

комунальні послуги

Сьогодні увійшов в дію закон, згідно з яким пільги на оплату ЖКП будуть нараховуватися по-новому.

Про це йдеться у законопроекті Верховної ради №76-VIII від 28 грудня 2014 року.

Відтак, з 1 липня змінюється порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг насепленню. Відтепер пільги на оплату комунальних послуг надаватимуть з урахуванням доходів членів родини пільговика.

До членів сім’ї пільговика під час надання пільг належать: дружина (чоловік); їх неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; непрацездатні батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням пільговика та проживає разом з ним.

 До сукупного доходу сім’ї пільговика включаються нараховані: пенсія; заробітна плата; грошове забезпечення; стипендія; соціальна допомога; доходи від підприємницької діяльності.

Для визначення права на отримання пільг пільговики подають до управління праці та соціального захисту населення декларацію про доходи сім’ї пільговика. Якщо до складу сім’ї пільговика входять працездатні особи крім декларації про доходи додаються довідки про доходи свої та членів сім’ї.

Коли ж середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, пільговик має право на отримання пільг протягом шести місяців з місяця визначення відповідного права. А якщо перевищує – то пільги не надаються.

Без змін залишаться порядок надання пільг на житлово-комунальні послуги :

- інвалідам війни;

- учасникам бойових дій;

- особам, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.