Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

електронне адміністрування

rbc.ua

Середа, 1 липня 2015, 14:21

З 1 липня впроваджується електронне адміністрування ПДВ на постійній основі

електронне адміністрування

В Україні з 1 липня вводиться в дію на постійній основі система електронного адміністрування податку на додану вартість.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, з 1 лютого до 1 липня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ працювала в тестовому режимі, що, на думку уряду, повинно було сприяти адаптації платників податків і контролюючих органної до нових правил адміністрування податку.

А з 1 липня система електронного адміністрування ПДВ починає працювати на постійній основі. З цього ж  дня для платників ПДВ вводяться нові додаткові правила, а саме: реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних обмежується сумою, розрахованою за певною формулою.

Розмір суми, на яку платник ПДВ має право зареєструвати податкові накладні або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі, буде автоматично збільшуватися на суму середньомісячного розміру суми ПДВ, задекларованої платником до сплати в бюджет за останні 12 звітних місяців і сплаченою.

Також суми помилково сплачених грошових зобов'язань з ПДВ автоматично збільшують суму податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні та розрахунки коригування до ЄРПН, після чого вони будуть вважатися погашеними. При цьому такі суми зменшують розмір податкових зобов'язань з ПДВ, що підлягають сплаті в бюджет, або збільшують розмір його негативного значення.

За порушення продавцем товару – платником ПДВ строку реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних або розрахунків коригування на строк до 15 днів буде застосовуватися штраф у розмірі 10% від суми ПДВ, зазначеної у податковій накладній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.