Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску «Угринів-Долгобичув»

ДФС

Середа, 1 липня 2015, 18:44

У пункті пропуску «Угринів – Долгобичув» стартував експеримент

пункт пропуску «Угринів-Долгобичув»

У пункті пропуску «Угринів – Долгобичув» на кордоні з Польщею розпочато експеримент щодо пішого перетину кордону.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Сьогодні, 1 липня, у пункті пропуску «Угринів – Долгобичув» стартував експеримент щодо пішого перетину кордону.

«Відкриття пішого руху в цьому пункті пропуску, передусім є свідченням створення сприятливих умов для громадян, які перетинають кордон, а також має важливе значення для транскордонних зв’язків і співпраці між громадянами обох держав», - йдеться у повідомленні. 

Проект пройде з 1 липня до 31 грудня 2015 року, відтак можливе запровадження тут постійного пішого руху, після здійснення аналізу та згідно із висновками по реалізації пілотного проекту. 

Як відомо, у червні цього року, з ініціативи польської сторони, відбулася робоча зустріч представників митних та прикордонних служб України і Польщі, а також органів місцевої влади, під час якої сторони обговорили питання проведення експерименту щодо організації пропуску через державний кордон піших осіб у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув».

До сьогодні на ділянці українсько-польського кордону існував лише один пункт пропуску для пішого переходу «Шегині – Медика». Щодоби його перетинає в середньому близько 5 тис. громадян, здебільшого учасники малого прикордонного руху.

Нагадаємо, 26 червня, міжнародний пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» на українсько-польському кордоні перетнули перші громадяни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.