Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

авто

auto.obozrevatel.com

Четвер, 2 липня 2015, 14:40

Українці стали менше купляти авто

авто

В Україні попит на автомобілі знизився в 1,8 рази, порівняно з червнем минулого року.

Про це повідомляє Українська правда.

За червень в Україні було зареєстровано 3372 продажів нових легкових авто. Найбільша кількість реєстраційних номерів у червні отримали автомобілі японської марки Toyota – 502 шт.

Але, незважаючи на лідерство, від свого результату річної давності Toyota відстала на 22%. Найпопулярнішою в лінійці Toyota в звітному місяці стала модель RAV-4, яка забезпечила п’яту частину продажів цієї японської марки.

На другому місці Renault – 376 автомобілів. Цій французькій марці вдалося не тільки піднятися в рейтингу, торік вона посідала лише восьму позицію, а й збільшити продажі щодо червня 2014 року на 59%.

Бестселером у Renault стала модель Logan – майже половина з проданих автомобілів цього бренду. Також Renault Logan за підсумками червня став найпопулярнішим автомобілем на українському ринку нових легкових авто.

Третім брендом за популярністю в українців у минулому місяці став вітчизняний ЗАЗ з результатом в 254 авто. Реалізації ЗАЗу відносно червня минулого року впали на 50%.

Найбільший попит з ЗАЗівськіх моделей мав Sens (майже 45% від усіх проданих за місяць ЗАЗів). До того ж ця модель Запорізького автомобілебудівного заводу стала другою після Renault Logan за популярністю в українців.

На четвертому місці Nissan – 206 нових авто. У цієї моделі найкраще продавалася модель X-Trail – 28% від загального обсягу продажів автомобілів цієї марки.

Замикає ТОП-5 червня Mazda з результатом- 175 проданих автомобілів. Флагманом продажів у Mazda в червні була модель CX5, яку вибрали 40% покупців автомобілів цього японського бренду.

Всього за першу половину поточного року український автопарк поповнився на 17203 нові легкові автомобілі. Такий результат на 70% менше торішнього.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні всі власники розкішних автомобілів, повинні будуть сплачувати «податок на розкіш».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.