Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прокуратура Львівської області

П'ятниця, 3 липня 2015, 11:39

Відтепер прокурорів обиратимуть за відкритим конкурсом

Прокуратура Львівської області

Верховна Рада прийняла зміни до закону про прокуратуру.

Вчора, 2 липня на сесії Верховної Ради був прийнятий законопроект №2667 про прокуратуру.

За цей законопроект проголосували 228 народних депутатів.

Метою закону є врегулювання призначення районних прокурорів до новостворюваних місцевих прокуратур, а також добір кандидатів на вакантні посади через механізм тестування та стажування, що дозволить послідовно сформувати професійний прокурорський корпус місцевого рівня.

Відтак, закон визначає добіру прокурорських кадрів, здійснення дисциплінарного провадження до системи органів прокурорського самоврядування, формування кваліфікаційної дисциплінарної комісії прокурорів. Також було усунуто окремі недоліки та неузгодженості закону, що визначають порядок призначення прокурорів на адміністративні посади.

"Законом внесено зміни до Закону "Про прокуратуру", якими визначено перелік адміністративних посад військових прокуратур, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і порядок призначення на ці посади, а також чітко розмежовано суб'єктів призначення на адміністративні посади в регіональних та місцевих прокуратурах", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.