Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європарламент

elise.com.ua

П'ятниця, 3 липня 2015, 12:08

На місцеві вибори в Україні можуть приїхати спостерігачі від Європарламенту

Європарламент

Європейський парламент може направити своїх спостерігачів на місцеві та регіональні вибори в Україні, заплановані на жовтень 2015 року. 

Про це повідомляє РБК-Україна.

З проханням направити спостерігачів на місцеві вибори виступив президент Петро Порошенко, який заявив, що частина переговорів з Європарламентом буде приділена підготовці до місцевих виборів в Україні, які відбудуться 25 жовтня.

"Надзвичайно важливо, щоб спостерігачі з боку Європарламенту були присутні на цих виборах і підтвердили вільне волевиявлення українських громадян", - заявив Петро Порошенко.

У свою чергу президент Європарламенту Мартін Шульц зазначив, що, зважаючи на ситуацію в Україні, Європарламент розгляне питання про те, щоб направити на місцеві вибори своїх спостерігачів.

"Ви згадали про поведення місцевих виборів в Україні у жовтні цього року. Європейський парламент не має такої традиції напрявляти своїх спостерігачів на місцеві чи регіональні вибори, однак беручи до уваги особливу ситуацію в Україні, я думаю що ми з колегами зможемо досить таки швидко надати відповідь на ваше прохання", - повідомив Мартін Шульц.

Нагадаємо, спостерігачі Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ заявили, що поїдуть на місцеві вибори на Донбасі лише за умови запрошення з боку офіційного Києва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.