Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

євро

tsn.ua

Вівторок, 7 липня 2015, 09:28

Банки у Греції ще не працюють

євро

Грецькі банки просять Європейський центральний банк протримати їх на плаву ще тиждень.

Про це повідомляє Euronews.com.

Банки у Греції не працюватимуть ще щонайменше два дні.

Грецькі банки хотіли, аби центробанк попросив у ЄЦБ збільшити обсяг грошей в рамках програми екстреної ліквідності. З плином часу з майже 77 млрд євро сума збільшилася до 89 млрд.

Європейський центральний банк заявив, що не припинить надавати екстрені кошти Центральному банку Греції, але у той же час грецька фінансова установа має продемонструвати певний рівень резервів у якості гарантії. Приватні банки напряму залежать від центрального, отже, відсутність готівки, якою можна було б легко розпоряджатися, примусить їх залишатися закритими.

Міністр економіки Греції Георгіос Статакіс заявив, що ЄЦБ має допомогти банкам протриматися на плаву від 7 до 10 днів, аби уряд країни мав нагоду домовитися таки з кредиторами.

Нагадаємо, 5 липня у Греції відбувся референдум, згідно з яким, 61,3% греків проголосували проти пропозицій міжнародних кредиторів щодо надання фінансової допомоги країні. Відразу після цього курс євро знизився.

Також 6 липня подав у відставку міністр фінансів країни Яніс Варуфакіс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.