Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Інфляція

atn.ua

Вівторок, 7 липня 2015, 10:27

В Україні на 0,4% сповільнилася інфляція

Інфляція

У червні 2015 року, порівняно з травнем, інфляція сповільнилася до 0,4%.

Про це повідомляє Українська правда.

Як зазначається, на споживчому ринку в червні індекс споживчих цін на продукти харчування та безалкогольні напої становив 100%.

При цьому у 2,3 – 1,6 рази подорожчали буряк, картопля, морква. На 5,5 –1,2% зросли ціни на цибулю, яйця, кисломолочну продукцію, безалкогольні напої, м’ясо та м’ясопродукти. Водночас на 57,3 – 45,5% подешевшали огірки, помідори, капуста. На 4,7 – 0,9% знизилися в ціні рис, продукти переробки зернових, фрукти, цукор, риба та продукти з риби, молоко

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,5%, у тому числі тютюнові вироби – на 2,8%, алкогольні напої – на 1,7%.

"Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2% відбулося за рахунок підвищення тарифів на каналізацію на 7,9%, водопостачання на 7,8%, гарячу воду на 7,5%", - йдеться у повідомленні.

У сфері охорони здоров’я ціни знизилися на 0,1%, що насамперед спричинено здешевленням фармацевтичної продукції на 0,7%.

Також зазначається, що підвищення цін на транспорт у цілому на 1,1% пов’язано з подорожчанням перевезень залізничним і автодорожнім транспортом на 5,8% і 2,4% відповідно, а також автомобілів на 2,0%.

Зазаначимо, що у травні 2015 року інфляція в Україні становила 2,2%. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.