Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вода

p-p.com.ua

Вівторок, 7 липня 2015, 11:45

Мешканці Дрогобича можуть залишитися без води

вода

Завтра, 8 липня, «Львівобленерго» планує відключити електроенергію КП «Дрогобичводоканал».

Про це повідомляє Трускавецький вісник.

Головною причиною знеструмлення водоканалу Дрогобича є заборгованість підприємства перед «Львівобленерго».

Проте, як повідомляють у прес-службі КП «Дрогобичводоканал», заборгованість виникла через абонентів-неплатників, які не планять за воду. Також найбільшимборжником дрогобицького водоканалу залишається ТОВ «Трускавецький водоканал», який продовжує сплачувати рахунки за послуги лише на половину, відповідно накопичує заборгованість, яка сьогодні складає майже 11 млн грн.

А заборгованість населення Дрогобича складає близько 3 млн грн. Сьогодні майже 400 абонентів мають борг від 1000 до 8 000 грн.

«Несплата за послуги водопостачання та водовідведення й борги абонентів дрогобицького водоканалу є головним фактором, що унеможливлює повне погашення боргів за електрику, втім, не єдиним. Сплачування заборгованості перед «Львівобленерго», а це майже 3 млн грн, КП «Дрогобичводоканалу» значно ускладнює підвищення тарифів на електроенергію, які щомісяця зростають в середньому на 5%. В грошовому відображенні це 77 тис грн додаткового навантаження на підприємство в місяць, таким чином, до кінця року початковий тариф збільшується на 30-40 %», - повідомляють у КП «Дрогобичводоканал».

Як повідомляють у «Дрогобичводоканалі», чергове навантаження на споживачів у вигляді зростання тарифів на воду, не є справедливим рішенням, відтак водоканал ухвалив проблему заборгованості за електроенергію вирішувати  через повернення боргів Трускавецьким водоканалом, а також скорочення заборгованості населення.

«Для цього наше підприємство постійно веде роботу з абонентами неплатниками та звертається до суду. Тільки за останній рік було подано 427 позови на суму 1 млн 132 тис гнр. Досягненням сьогодні є рішення Господарського суду Львівської області, який визнав борги ТОВ «Трускавецький водоканал» дійсними та зобов’язав наших сусідів повернути КП «Дрогобичводоканалу» 5 млн грн боргів, які накопичились ще з минулого року», -  повідомляють у водоканалі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.