Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

ukurier.gov.ua

Понеділок, 2 липня 2012, 14:09

На Львівщині ініціюють створення Обласної програми запобіганню сирітства

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк доручив розробити і запровадити Обласну програму запобіганню сирітства. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Ми маємо вивчити питання щодо тенденції появи дітей-сиріт та визначити фактори, які впливають на цю появу. Переконаний, що з проблемними родинами слід працювати завчасно – аби попередити можливий негативний розвиток подій. Слід змінити акценти підходу до роботи в цій сфері – тоді матимемо менше сиріт», – зазначив голова Львівської ОДА.

Михайло Костюк також наголосив на важливості створення належних умов для організації дитячих будинків сімейного типу. «Потрібно мати чіткий банк даних родин, які є кандидатами на виховання дітей і готові створювати дитячі будинки сімейного типу. Також слід добре вивчити питання та розробити програму щодо створення цих будинків – і з уже напрацьованим матеріалом виходити на майбутній бюджет області», – резюмував голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, дитяче населення Львівської області становить 484 771 особу, з них 2843 – це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опікою або піклуванням громадян перебуває 2071 дитина, 258 – виховуються у 86 прийомних сім'ях та 20 дитячих будинках сімейного типу.

Органами опіки та піклування за 5 місяців 2012 року надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, 179 дітям.

Протягом 5 місяців 2012 року:
- усиновлено 33 дітей;
- влаштовано під опіку/піклування громадян 144 дитини;
- створено 2 прийомні сім'ї, у які влаштовано 3 дітей.

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують влаштування у сімейні форми виховання станом на 31 травня становить 514 дітей.

На профілактичному обліку в службах у справах дітей області перебуває 1409 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, з них 19 дітей схильних до бродяжництва та жебрацтва, 1356 дітей, які проживають у сім'ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків, 34 дитини, які зазнали фізичного та іншого насильства з боку дорослих.

Усього в службах у справах дітей відповідно до штатних розписів налічується 261 шт.од. (працює 235 осіб). Укомплектованість служб у справах дітей області становить 90%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.