Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перспективний план об'єднання громад

Вівторок, 7 липня 2015, 13:34

Львівські депутати з 4 спроби прийняли перспективний план об'єднання громад

перспективний план об'єднання громад

Львівська облрада ухвалила перспективний планформування спроможних територіальних громад Львівщини. 

Сьогодні, 7 липня, на сесії Львівської облради, депутати підтримали перспективний план об'єднання громад.

За це рішення проголосували 60 депутатів облради.

З доповіддю щодо цього питання виступив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, проте депутати облради слухали виступ неуважно та попросили скоротити його до мінімума.

Також голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив що до плану будуть вноситись зміни, але його прийняттядал відкриє шлях громадам, які вже ухвалили рішення про об'єднання, розпочати цей процесс.

Натомість фракція ВО "Свобода" у обласній раді виступила проти ухвалення перспективного плану. Голова фракції Йосип Ситник зазначив, що обладміністрація ще не передала протоколи зборів громад з питань створення нових громад.

"Фракція ВО "Свобода" не буде голосувати з данного питання. А якщо це питання пройде, то голсоування засвідчить утворення в обраді нової коаліції у складі депутатів з НРУ-УДАР-Партії регіонів та Опозиційного блоку", - наголосив Ситник.

Він також пообіцяв роздрукувати результати голосування і ознайомити з цим документом всі сільські громади Львівщини.

Нагадаємо, 3 червня Львівська обласна рада вперше скерувала проект Перспективного плану об'єднання територіальних громад на допрацювання. Як зазначив тоді Ростислав Замлинський, найбільше громад повинно утворитись в результаті добровільного об'єднання у Дрогобицькому та Яворівському районах – 14 і 13 громад, а найменше у Буському та Жидачівському районах – по 3 громади.

А на сесії 16 червня за прийняття проекту проголосувало лише 57 депутатів, а це було недостатньо для того, щоб прийняти перспективний план. Щодо сесії, яка відбулася 30 червня, то програму про розвиток громад навіть не внесли у порядок денний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.