Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкони

Середа, 8 липня 2015, 11:05

У Львові відреставрували 3 балкони

балкони

На вул. Короленка, 15  у Львові відреставрували аварійні балкони.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У рамках програми «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», що реалізовується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ та Львівською міською радою, відреставрували 3 балкони у будинку №15 на вул. Короленка.

«Три балкони на будинку № 15 на вулиці Короленка, спорудженого наприкінці ХІХ століття, перебували в дуже поганому стані: балконні плити були суттєво пошкоджені, частково сколоті, муровані стовбці розхитані й потріскані, ковані залізні поручні вкриті іржею, численні декоративні елементи відсутні. На одному балконі вже були втрачені 3 з 4 кронштейнів», - розповіли у Німецькому товаристві міжнародного співробітництва.

Відтак, під час реставраційних робіт балконні плити відновили, доповнивши їх спеціальним бетоном. Стовбці демонтували і відлили з цементу копії. Металеві поручні зняли й очистили в майстерні піскоструменевим методом. З бляхи було виготовлено копії усіх втрачених декоративних елементів – квітів і листків.

Також за зразком збереженого кронштейна була виготовлена модель, з якої відлито чотири нові кронштейни. Балконні плити, стовпці та кронштейни пофарбували у колір фасаду.

Нагадаємо, починаючи з 2010 року, українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» в тісній співпраці з Львівською міською радою втілює програму реставрації історичних вікон та вхідних дверей в старій частині міста Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.