Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЧАЕС

bigtravel.in.ua

Четвер, 9 липня 2015, 17:15

У чорнобильській зоні можуть створити радіологічний заповідник

ЧАЕС

Яценюк пропонує створити на території чорнобильської зони радіологічний заповідник.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв змінити систему управління зони відчуження під Чорнобилем.

У ході робочої поїздки на ЧАЕС Яценюк зазначив, що за 30 років система управління зоною відчуження не змінилася, а Державне агентство з управління зоною відчуження потрібно ліквідувати.

"На його місце повинен прийти державний концерн по роботі з ядерними матеріалами. В цей концерн повинні увійти державні підприємства і компанії, які будуть працювати з ядерними матеріалами, в тому числі з відпрацьованими", - підкреслив Яценюк.

Крім того, він виступив за те, щоб на території чорнобильської зони був створений радіологічний заповідник.

"За 30 років занадто багато всього змінилося. І нам треба зрозуміти, який стан екологічної ситуації і підтвердити його кращими світовими компаніями, щоб аналіз екологічної ситуації в чорнобильській зоні мав світове юридичне визнання", - зазначив прем'єр.

За словами керівництва ЧАЕС, сюди приїжджали інвестори, зокрема з Німеччини, з пропозицією зведення в зоні об'єкта генерації сонячної енергії.

"Ми можемо тут генерувати електричну енергію від сонячної. Ми можемо тут робити дуже багато інвестиційних проектів. І саме для цього, щоб подолати цю корупцію радянського стилю, система управління зоною відчуження буде повністю концептуально змінена", - підкреслив Яценюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.