Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

БРІКС

politobzor.net

П'ятниця, 10 липня 2015, 12:43

БРІКС створить аналог МВФ

БРІКС

Країни БРІКС вирішили створити аналог Міжнародного Валютного Фонду.

Про це повідомляє Euronews.com.

Країни БРІКС створюють Новий банк розвитку. Відповідний документ лідери країн-членів групи підписали на саміті в Уфі, яки розпочався 9 липня. За їхнім задумом, Банк має стати аналогом Міжнародного Валютного Фонду та Світового банку.

Країни-учасниці групи – Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР – затвердили керівництво банку. Вони домовилися про взаємну допомогу на випадок кризи та інвестування у проекти.

Установчий капітал нового банку зараз дорівнює 50 млрд дол і буде розширений до 100 млрд (90 млрд євро) у наступні кілька років. Він має розпочати роботу у першій половині наступного року.

"Країни БРІКС мають великі природні та людські ресурси та високий потенціал розвитку та політичного впливу", - зазначив президент Китаю.

Лідери країн БРІКС сподіваються, що ця ініціатива допоможе їм зайняти ключову позицію у світовій економіці.

Росія, яка перебуває під західними санкціями через конфлікт в України, нині має обмежений доступ до міжнародного фінансування для багатьох своїх компаній.

Нагадаємо, на саміті БРІКС у Росії також говоритимуть про долю єврозони.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.