Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Греція

ipress.ua

П'ятниця, 10 липня 2015, 13:53

Греція надіслала кредиторам план реформ

Греція

Уряд Греції надіслав кредиторам план реформ, що в разі схвалення може стати запорукою отримання нової фінансової допомоги.

Про це повідомляє Euronews.com.

Серед пропозицій, над якими в Афінах працював уже новий міністр фінансів країни Евклід Цакалотос – підвищення податку на додану вартість, зокрема на послуги готелів та ресторанів, скорочення видатків на оборону, скасування пільг для судновласників та замороження мінімальної пенсії до 2021 року.

Сьогодні, 10 липня, парламент Греції повинен висловитися щодо цього пакету пропозицій та надати уряду мандат на проведення подальших перемовин з кредиторами.

В Єврогрупі коментувати грецький план поки що відмовилися. Міністри фінансів єврозони зустрінуться в суботу, щоб оцінити пропозиції Афін.

А 12 липня відбудеться екстрений саміт Євросоюзу, на якому може вирішитися подальша доля Греції, що звернулася з проханням про третю програму допомоги обсягом у 53,5 млрд євро і терміном на три роки.

У разі відмови країні загрожує дефолт і ймовірний вихід з єврозони.

Нагадаємо, 5 липня у Греції пройшов референдум щодо іноземної фінансової допомоги для країни. Греція повинна була виплатити усю заборгованість МВФ у червні. Раніше наголошувалося, що якщо країна не прийме вимоги кредторів, то вона може вийти з ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.