Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Субота, 11 липня 2015, 12:00

В Україні подорожчав алкоголь

Від сьогодні, 11 липня, в Україні набуває чинності постанова Кабінету міністрів про підвищення мінімальних цін на алкогольні напої.

Мінімальна роздрібна ціна пляшки горілки підвищилася з 40 до 50 гривень. Мінімальна ціна півлітрової пляшки найдешевшого віскі, рому чи джину, яка коштувала 88,5 гривні, тепер підвищується до 99 гривень, - пише Форбс. 

Мінімальна роздрібна ціна коньяку залежить від кількості зірок. Так, вартість пляшки найдешевшого тризіркового коньяку (бренді) підвищується з 59 до 79 гривень. Чотиризірковий коштуватиме вже не менш як 84 гривні за півлітра. До цього мінімальна ціна на нього становила 64 гривні. І, нарешті, п'ятизірковий «зріс» із 69 до 89 гривень.

Підвищилися і мінімальні ціни на вино. Якщо раніше скляна пляшка вина об'ємом 0,7 літра чи інша тара (пакет) об'ємом 1 літр могла коштувати мінімум 20 гривень, то тепер вона коштуватиме не менш як 27 гривень. Мінімальна роздрібна ціна шампанського та ігристих вин, а також вермутів підвищилася з 33 до 44,9 гривні за пляшку об'ємом 0,75 літра.

Нагадаємо, раніше Верховна рада прирівняла пиво до алкогольних напоїв.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.