Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

транспортний літак

bbc.com

Середа, 15 липня 2015, 09:47

Україна та США знімуть обмеження у повітряному просторі

транспортний літак

Нова Угода передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів і географії польотів.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

У Вашингтоні Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та заступник Державного секретаря США з питань економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Кетрін Новеллі підписали Угоду про "відкрите небо" між Україною та США.

Документ замінить чинну Угоду між Урядами України та США про повітряний транспорт від 5 червня 2000 року. Нова Угода передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів і географії польотів.

Зокрема, документом запроваджуються наступні зміни у повітряному сполученні між Україною та США:

- знімаються обмеження по пунктах відправлення/призначення на територіях обох держав через будь-які проміжні пункти і далі у пункти за межами;

- надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п'ятої свободи(право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту, і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, що направляються із будь-якої території, в країні-підписанті угоди);

- встановлюється довільна частота та ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін;

- дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

Угода вступить у силу після завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання документом чинності. Так, в Україні передбачено її ратифікацію Верховною Радою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.