Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Понеділок, 2 липня 2012, 17:35

Податківці вкотре "наїхали" на підприємство чоловіка депутата Сех

На підприємстві "Топаз", яке належить чоловікові голови фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Ірині Сех, податківці влаштували чергову перевірку. Сех розцінює це як політичний тиск з боку голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка за критику в його адресу.  

Тиск на підприємство, яким керує чоловік депутата, почався відразу ж після того, як 26 червня на сесії Львівської облради, Ірина Сех висловила критику на адресу Костюка, заявляє прес-служба ЛОО ВО "Свобода". 

 «У Бродах близько десятьох посадовців ДПІ у Львівській області перевіряють підприємство мого чоловіка та його партнерів. Вони намагаються отримати свідчення, мотивуючи свої дії начебто порушенням кримінальної справи, - розповіла Ірина Сех. - Водночас жодного повідомлення про порушення справи керівництво підприємства не отримувало. Хоча, за ч.1 ст.98 КПК України, в разі порушення кримінальної справи прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя зобов’язані вручити копію відповідної постанови особі, щодо якої порушено кримінальну справу, та потерпілому негайно, принаймні не пізніше ніж за три доби після її винесення».  

Нагадаємо, що  26 червня 2012 року на сесії Львівської обласної ради з ініціативи голови фракції ВО "Свобода" Ірини Сех депутати ухвалили звернення до Президента України щодо забезпечення об'єктивної перевірки інформації про корупційні діяння голови Львівської обласної державної адміністрації. У зверненні депутати вимагають від Президента відсторонити М.Костюка від займаної посади та забезпечити об'єктивне та неупереджене розслідування корупційних діянь М.Костюка під час його перебування на посаді генерального директора Укрзалізниці та голови Львівської обласної державної адміністрації. 

Це вже не перша перевірка підприємства"Топаз" - після того, як з ініціативи Ірини Сех Львівська обласна рада на сесії 13 березня висловила недовіру голові облдержадміністрації Михайлові Костюку, а також ухвалила звернення до Генерального прокурора України В.Пшонки з проханням з'ясувати законність суміщення посад голови облдержадміністрації Михайла Костюка та отримання ним коштів на приватному підприємстві, позапланову перевірку на підприємстві проводили 15 березня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.