Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

наука

ntv.ru

Четвер, 16 липня 2015, 13:54

Україна ратифікувала угоду з наукового співробітництва з ЄС

наука

15 липня Верхна Рада ухвалила закони про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про відновлення дії Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про наукове і технологічне співробітництво та про ратифікацію Угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України у програмі Європейського Союзу "Горизонт 2020 - Рамкова програма з досліджень та інновацій".

Про це повідомив портал "Освіта". 

Виступаючи у парламенті міністр освіти і науки Сергій Квіт наголосив, що завдяки Закону про ратифікацію Угоди про участь України у програмі ЄС "Горизонт 2020" вчені з українських університетів та академічних установ матимуть можливість на конкурсних засадах отримати доступ до фінансових ресурсів обсягом у 80 мільярдів євро.

"Це реальний шлях до європейської інтеграції, створення належних умов для розвитку вітчизняної науки", - зауважив Сергій Квіт.

Окрім того, ратифікація Угоди про участь України у програмі ЄС «Горизонт 2020 – рамкова програма з досліджень та інновацій» дозволить завершити внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання Угодою чинності. Таким чином, Україна отримає можливість виходу на новий рівень партнерства з ЄС у сфері науки, технологій, університетів, науково-дослідних організацій до спільних наукових досліджень, та створить основу для структурних реформ у науково-інноваційній сфері України.

Під час засідання парламенту міністр освіти і науки також наголосив на важливості підтримки депутатами ратифікації Угоди між Україною та Європейським Союзом про відновлення дії Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про наукове і технологічне співробітництво.

За словами Сергія Квіта, реалізація положень угоди сприятиме становленню партнерських відносин між Україною та ЄС у сфері науки і технологій, створенню належних умов для ефективного використання науково-технічного потенціалу обох сторін та захисту прав інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.