Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

http://www.lim.lviv.ua/

Вівторок, 3 липня 2012, 09:49

Державна інспекція навчальних закладів частково анулювала ліцензії Львівського інституту менеджменту

Державна інспекція навчальних закладів частково анулювала ліцензії ліцензії Львівського інституту менеджменту, а загалом по Україні анульовано ліцензії 14 вищих навчальних закладів в 2011/2012 навчальному році. Про це повідомив голова відомства Михайло Гончаренко.

 

«Рішенням Державної інспекції за численні порушення ліцензійних умов 14 ВНЗ позбавлені ліцензій, з них 11 - повністю, а 3 – частково», - сказав він.

Частково анульовано ліцензії Львівського інституту менеджменту на підготовку бакалаврів «Управління персоналом та економіка праці» і магістрів за фахом «Маркетинг».

Найчастіше в університетах, ліцензії яких були анульовані, якість освіти та рівень підготовки викладачів не відповідали заявленим ліцензіям, - зазначив М. Гончаренко.

На його думку, Держінспекція могла анулювати й більшу кількість ліцензій.

Крім того, більше скорочення кількості університетів відбудеться після прийняття нового закону про вищу освіту, адже ним, із його слів, буде встановлено більш високу планку та більш серйозні перевірки для університетів, що приведе до відсівання ВНЗ, які не справляються з такими вимогами.

Голова Держінспекції М. Гончаренко підкреслив, що це приведе до підвищення якості освіти.

Нагадаємо, у квітні минулого року Президент України Віктор Янукович затвердив положення про Державну інспекцію навчальних закладів, а наприкінці серпня призначив її головою Михайла Гончаренка.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.