Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська область

loda.gov.ua

Вівторок, 21 липня 2015, 16:16

У Львівській адміністрації розпочали готуватися до виборів

Львівська область

У Львівській облдержадміністрації склали орієнтовний календарний план заходів з підготовки та проведення місцевих виборів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федора Алєйнікова, згідно із календарним планом, виборчий процес повинен розпочатися 5 вересня, а висування кандидатів у депутати стартує 21 вересня.

Не пізніше 1 жовтня територіальні виборчі комісії повинні прийняти рішення про реєстрацію кандидата у депутати або про відмову в його реєстрації.

У Львівській області працюватиме 731 територіальна виборча комісія. Із цього числа 632 сільських виборчих комісій, 34 селищних, 35 міських міст районного значення, 9 міських міст обласного значення та виборча комісія з виборів депутатів Львівської обласної ради.

Також Львівщина об’єднуватиме 110 виборчих округів для проведення виборів депутатів Львівської обласної ради. Територіальна виборча комісія не пізніше 19 вересня повинна затвердити рішення про утворення на території кожного району, міста виборчі округи.

Найбільше виборчих округів передбачено створити у Львові – орієнтовно 22 виборчих округи, у містах Моршині, Новому Роздолі і Трускавці по 1 округу.

Нагадаємо, 7 липня Львівська облрада ухвалила перспективний планформування спроможних територіальних громад Львівщини.

Парламент ухвалив новий закон про вибори минулого тижня, але закон ще не підписаний президентом, отже не вступив в дію. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.