Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Винниківське озеро

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 21 липня 2015, 18:15

З липня у Львові купатися можна лише на Винниківському озері

Винниківське озеро

7 липня для купання у Львові відкрили Винниківське озеро.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ситуація з безпекою на воді, на жаль, є проблемною, особливо зараз, коли діти на канікулах і часто залишаються без нагляду. Статистика по місту Львову – 1 утоплений цього року. Такі випадки трапляються на безгосподарських озерах. Винниківське озеро – єдине у Львові, яке має дозвіл на проведення купального сезону», - зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради Віктор Іваніцький.

За його словами, на черзі стоїть відкриття бази відпочинку «Колиба» у Брюховичах.

«На Винниківському озері дотримані всі параметри, необхідні для того, щоб відкрити пляж. Це паспорт пляжу, є рятувальники, які вже працюють роками. Якщо рятувальники тільки прийшли на роботу вперше, ми їх готуємо, проводимо навчання – теорію і практику на місцях, видаємо свідоцтва», - повідомив начальник Львівської центральної рятувально-водолазної служби Роман Фіца.

Як він зауважив, станом на сьогодні у Львівській області є вже 38 утоплених, з них 3 дітей. Переважно утоплення стаються о 4.00-5.00 год. вранці та 20.00-21.00 год. ввечері.

Як розповів директор бази відпочинку «Винниківське озеро» Роман Таратула, відкриття купального сезону затримали через погодні та теххнічні умови.

«На початку липня Львівська санітарна служба виявила перевищення рівня кишкової палички в одному з чотирьох зразків води. Це могло бути спричиненим великим притоком дощової води. Тому ми прийняли рішення додатково обробити зону купання вздовж берегів і центральну частину озера вапном», - додав Роман Таратула.

Нагадаємо, ще 3 липня Держсанепідслужба забороняла купатися на Винниківськькому озері.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.