Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

Варіанти.net

Вівторок, 3 липня 2012, 11:12

У Львові вартість проїзду у маршрутках може подорожчати до 3 грн.

У львівських маршрутках може підвищитися ціна на проїзд - до 3 грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Перевізники м. Львова звернулися в управління транспорту про збільшення тарифу на перевезення у міських автобусних маршрутах. Зараз триває перевірка наданої інформації щодо розрахунків вартості проїзду.

«Перші розрахунки щодо підвищення вартості проїзду перевізники надавали ще в травні. Постанова передбачає процедуру розрахунку вартості проїзду, зокрема: вартість проїзду переглядається, якщо один з компонентів собівартості підвищується більше, ніж на 10%. Тобто, якщо взяти той час, коли вартість проїзду була встановлена 2 грн., навіть паливо, як один з основних елементів собівартості перевезень, підвищився більше, ніж на 10% з того часу, тому автоматично мали б переглянути тариф на перевезення.

Слід зазначити, що Львів залишився чи не єдиним обласним центром, де перевезення здійснюються за тарифом 2 грн. Наприклад, у Чернівцях, які за населенням та відстанями, є меншими, ніж Львів, вже більш, ніж півроку в громадському транспорті діє тариф 2,5 грн.», – повідомив заступник начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міськради Андрій Білоус.

«Вартість пального зросла, вартість податкового навантаження зросла у зв'язку з постійним підняттям мінімальної заробітної плати, від якої ми змушені відштовхуватись. Вартість пального зумовила підвищення цін на мастильні речовини, запчастини. Вартість проїзду 2 грн. не дає можливості купувати нові автобуси вартістю 200 тис. євро. Все це зумовлює підвищення тарифів на перевезення у громадському транспорті.

Якщо вести розрахунки, то вартість проїзду у Львові доходить до 4 грн., але враховуючи рівень заробітної плати, скрутне післякризове становище населення, оптимальний варіант – це 3 грн.», – зазначив заступник директора ЛКП АТП-1 Олег Батючок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.