Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Четвер, 23 липня 2015, 18:47

Порошенко вирішив впровадити зв'язок 4G

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав указ про впровадження технології зв’язку 4G в Україні.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відтак, згідно з указом «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління», Порошенко доручив уряду затвердити план заходів на 2015-2017 роки щодо впровадження в Україні у 2017 році системи мобільного зв'язку четвертого покоління.

За словами заступника глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа, успіх тендеру на ліцензії на зв’язок 3G, дозволив залучити до бюджету 11 млрд грн.

«Це був один з найпрозоріших конкурсів, що підтвердили міжнародні експерти. Більшість людей у Києві і багатьох містах вже мають нагоду користуватись цією послугою, яка блокувалася через монопольну позицію однієї з компаній на ринку України», – відзначив Дмитро Шимків.

Як повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації Олександр Животівський, зараз проводиться аудит радіочастотного ресурсу, за підсумками якого за участі міжнародних експертів буде розроблено «дорожню карту» з використання нових технологій.

Наразі 8 операторів висловили готовність брати участь у фінансуванні та підготовці впровадження нової технології.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.