Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Великобританія

dt.ua

П'ятниця, 24 липня 2015, 13:17

США проти виходу Великобританії з ЄС

Великобританія

Президент США Барак Обама закликає Великобританію залишається членом Європейського Союзу.

Про це повідомляє Euobserver.com.

За словами Барака Обами, Великобританія повинна залишитися у Європейському Союзі, інакше міцність трансатлантичного союзу можна буде поставити під сумнів.

"Ми хочемо переконатися, що Великобританія, як і раніше, має вплив у ЄС. Великобританія завжди була наша кращим партнером", - зазначив Обама.

Зазначимо, що Великобританія планує провести до кінця 2017 року референдум щодо виходу із ЄС. До цього часу країна планує зміцнити свої позиції у Європі та світі. Прем'єр-міністр Девід Кемерон у червні представив колегам-лідерам ЄС список, який включає в себе скорочення соціальних допомог для іноземців у Великобританії та можливість переконатись у тому, що події в єврозоні не впливають на Великобританію.

Як зауважив Барак Обама, Великобританія є однією з небагатьох європейських країн, які цього року виконали цілі НАТО: витрачати на менш ніж 2% ВВП на оборону.

Нагадаємо, рішення про вихід Великобританії з ЄС було зумовлене небажанням надавати притулок біженцям з Африки та Азії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.