Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Рапід Трайдент-2015

П'ятниця, 24 липня 2015, 18:30

На Яворівському полігоні зачистили місто противника

Рапід Трайдент-2015

На Яворівському полігоні, в рамках військових навчань  Рапід Трайдент, відбулося відпрацювання навчальних питань, пов'язаних з тактичними діями.

Сьогодні, 24 липня, до Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ ім. Сагайдачного на військові навчання «Рапід Трайдент» прибули міністр оборони України Степан Полторак, командувач сухопутних військ Бен Ходжес та посол США в Україні Джефрі Пайетт.

На майданчику з макетами житлових будинків спецпідрозділ важкої піхоти США виконав зачистку міста, в якому за попередніми даними розташувався противник.

На іншому учбовому майданчику українські військові продемонстрували навички надання першої домедичної допомоги в умовах стрілецького та артилерійського обстрілу.

«Американські військові розповіли та показали нам різні перев'язочні пакети, а також навчили способам швидкої евакуації поранених. Це дуже важливо, тому що існує «золота година»: чим раніше пораненого евакуюють, тим більше у нього шансів вижити», – розповів курсант Академії сухопутних військ ім. Сагайдачного Ігор Новик.

В майбутньому на навчальннях здійснюватимуться польоти вертольотів, армійської авіації тощо.

«Головне завдання цих навчань – обмін досвідом проведення стабілізаційних дій. Навчання проходять дуже успішно, на них ми відпрацьовуємо різні умови та обставини, які можуть скластися у всіх наших підрозділах. Також вчимося співпрацювати з нашими партнерами, а це 12 країн», – повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

«Ця американська допомога українським військовим є частиною багатонаціональної допомоги Україні, щоб ваша держава була спроможна захищати свою територіальну цілісність. Багато країн НАТО залучені до такої діяльності, такі як Великобританія, Польща, Канада та ін.» – розповів Джефрі Пайєтт.

Нагадаємо, що 20 липня на Яворівському полігоні стартували міжнародні військові навчання «Рапід Трайдент-2015».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.