Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

ekskurs-lviv.com

Вівторок, 28 липня 2015, 14:56

Львівським екскурсоводам надаватимуть сертифікат

Львів

У серпні на Львівщині розпочнуть впорядковувати діяльність екскурсоводів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як повідомив директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА Лев Захарчишин, невдовзі екскурсоводам, гідам і туристичним перекладачам, які працюють на території Львівської області, запропонують пройти сертифікацію.

Усі бажаючі отримають перелік ліцензованих установ, які проводитимуть навчальні курси і видаватимуть сертифікати, що  засвідчуватимуть кваліфікацію. Таку ініціативу планують запровадити для того, щоб уникнути фактів непрофесійних туристичних супроводів на Львівщині.

"У всіх цивілізованих країнах ця діяльність певним чином регламентується. Людина, яка бере на себе відповідальність розповідати іншим людям про історію, географію регіону, повинна мати певні знання, ґарантовані відповідним документом. Проте законодавством України на сьогодні не передбачено обов’язкової сертифікації. Відтак ми в області хочемо налагодити контакт з туристичними провідниками і створити єдину базу даних людей, які надають ці послуги", - зазначив Лев Захарчишин.

До кінця серпня районні адміністрації повинні опрацювати інформацію і скласти перелік екскурсоводів. А до середини вересня заплановано провести нараду з туристичними провідниками, щоб обговорити запропоновані нововведення.

"Зрозуміло, що не усі екскурсоводи захочуть отримати сертифікат. Проте усі, хто виявить таке бажання матимуть певні преференції на ринку праці", - наголосив Лев Захарчишин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.