Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Вишняков

Середа, 29 липня 2015, 12:28

Консул Ізраїлю візьме участь у відкритті пам'ятника Шептицькому у Львові

Олег Вишняков

Сьогодні на відкриття пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому завітає Почесний консул Ізраїлю у Західному регіоні України Олег Вишняков.

Про це повідомила прес-служба Почесного Консула держави Ізраїль у Західному регіоні України.

На заході також будуть присутні президент Петро Порошенко, високі посадові особи із уряду, очильники міської та обласної влади, представники релігійних і громадських організацій.

За словами Олега Вишнякова, у світі Владику Андрія знають як рятівника євреїв за часи Другої Світової війни. Його діяльність задля порятунку життів євреїв у Західній Україні під час окупації німецько-фашистськими військами, вже відзначили єврейські громади Європи, США і Канади. Митрополита Шептицького також номінували на звання "Праведника світу", яким Ізраїль на знак подяки дає тим, хто рятував євреїв.

"Своїм видатним життєвим прикладом він зробив історичний внесок у відносини між двома народами. Тоді українці рятували євреїв, сьогодні ізраїльтяни щиро переживають за українців, а держава Ізраїль надає Україні гуманітарну допомогу", – зазначив Олег Вишняков.

Нагадаємо, відкриття пам'ятника митрополиту у Львові відбудеться о 13.00 год на площі Святого Юра.

Зазначимо, що наприкінці травня у Львові відкрили почесне консульство Держави Ізраїль в Західному регіоні України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.