Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тунель під Ла-Маншем

podrobnosti.ua

Четвер, 30 липня 2015, 11:31

Великобританія збільшила кількість правоохоронців, щоб боротися з нелегалами

тунель під Ла-Маншем

Франція і Велика Британія намагаються зупинити потік нелегалів через Ла-Манш: тунель патрюлюватимуть ще 120 правоохоронців. 

Про це повідомляє Euronews.com.

У ніч на 29 липня більше тисячі мігрантів намагалися забратися у вантажівки, які вирушали до Англії, багато з них постраждали, є загиблі. Через це Франція і Велика Британія вирішили посилити заходи безпеки та відправити до тунелю через Ла-Манш додатково ще 120 правоохоронців.

Наразі поблизу Кале у наметовому таборі мешкають близько 5 тисяч нелегальних мігрантів з Африки та Близького Сходу. З червня загинуло уже дев‘ять біженців, які намагалися забратися на вантажівку і перетнути на ній тунель під Ла-Маншем.

"Ми дуже важко працюємо з французькою владою і компанією Eurotunnel, аби гарантувати підвищення безпеки у Кале, аби мігранти не могли пробиратися через тунель. Ми всі хочемо, щоб тунель під Ла-Маншем та порт Кале могли повноцінно працювати, щоб люди могли мандрувати потягами без жодних затримок", - повідомила голова МВС Великої Британії Тереза Мей.

Поки що уряди Великої Британії та Франції намагаються розв‘язати проблему за допомогою огорож та збільшення сил правоохоронців, проте до Кале прибувають нові мігранти. Нелегали потрапляють на територію Шенгену, здебільшого, через Італію та Грецію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.