Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

транш

dt.ua

Понеділок, 3 серпня 2015, 10:53

За 1,7 млрд дол від МВФ уряд стабілізуватиме гривню

транш

Другий транш від МВФ уряд України планує витратити на поповнення золотовалютних резервів Нацбанку.  

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,7 млрд дол буде направлений на поповнення золотовалютних резервів Національного банку України.

"Ще у лютому золотовалютні резерви НБУ становили лише 5,6 млрд дол. І вся ця сума, яка виділена МВФ, піде в золотовалютні резерви НБУ. І наші резерви будуть досягати 12 млрд дол", - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, це є запорукою стабільності гривні та необхідною умовою для нормальної роботи українського банківського сектора.

Яценюк також підкреслив, що рішення МВФ виділити Україні черговий транш показує, що перші спроби боротися з корупцією в Україні є вдалими, за думку міжнародної спільноти.

Зазаначимо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила перший перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування, і схвалила виділення другого траншу цього кредиту в розмірі 1,7 млрд дол.

Нагадаємо, 22 липня Євросоюз виділив Україні 600 млн євро із запланованих 1,8 млрд євро кредиту.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.