Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

конкурс у Львівському театрі ім. Лесі Українки

Понеділок, 3 серпня 2015, 18:40

Конкурс у Львівському театрі ім. Лесі Українки перенесли на невизначений термін

конкурс у Львівському театрі ім. Лесі Українки

Голова конкурсної комісії разом з переважною більшістю її членів відмовилась проводити конкурс на заміщення посади художнього керівника театру, через появу нового не затвердженого списку журі.

Про це стало відомо сьогодні, 3 серпня, під час відкритого засідання конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантної посади художнього керівника Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки.

За словами керівника комісії Володимира Сивохіпа, за півгодини до початку конкурсу він отримав новий не затверджений список конкурсної комісії, який поповнився на 10 осіб та не був узгоджений з художньою комісією та департаментом управління культури Львівської міської ради.

"Розбіжності між двома списками становить біля 10 осіб, саме тому я не можу приймати його за будь-яку основу, для мене цей конкурс втрачає повний сенс. Я вважаю це виявом неетичного поводження до мене, як до керівника конкурсної комісії. При підміні документів конкурс не може відбутися", – повідомив Володимир Сивохіп.

Начальник департаменту управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш наголосила, що в обговоренні складу конкурсної комісії відбудеться перерва до повного вирішення проблеми на користь театру та громадськості.

"Складання комісії на відбір керівника було дуже непростим і ми це зробили спільно з Коломійцевим за його погодженням та його підписом. Сьогодні вранці, коли ми починали вирішувати технічні питання, не було жодної інформації про те, що склад комісії був змінений. Тому я вважаю, що сьогоднішнє проведення конкурсу є неможливим до з’ясування юридичного  статусу обох цих документів" , – зазначила Ірина Магдиш.

Нагадаємо, що колектив Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки  20 червня скасував виставу, висловив недовіру директору Олексію Коломійцеву та оголосив страйк.

А вже в кінці червня стало відомо, що комісія, яка розслідувала ситуацію щодо страйку акторів Львівського театру ім. Лесі Українки, вирішила не продовжувати контракт з теперішнім керівником театру Олексієм Коломійцевим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.