Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

portal.lviv.ua

Вівторок, 3 липня 2012, 16:01

Під час Єврочемпіонату Львівська залізниця перевезла понад 1,7 млн. осіб

Під час Єврочемпіонату послугами Львівської залізниці у пасажирському сполученні скористалися понад 1,7 млн. осіб, також на час матчів залізниця додатково залучила 20 пасажирських вагонів. Про це повідомляє прес-служба Львівської залізниці.

Найбільше навантаження на Львівську магістраль було саме у дні проводення матчів у Львові: за добу залізниця перевозила понад 30 тис. людей. Загалом упродовж червня, послугами Львівської залізниці у пасажирському сполученні скористалися 900 333 пасажири, а в приміському – 765 358 пасажирів.

Львівська залізниця призначила 3 пари додаткових поїздів сполученням Львів – Перемишль (Польща) відправленням зі Львова та Перемишля 9, 13 та 17 червня (у дні, коли у Львові відбувалися матчі). Цими поїздами скористалися у напрямку Перемишль-Львів 1255 пасажирів та Львів-Перемишль – 1368 пасажирів.

Також, на Львівській залізниці на час Євро-2012 було залучено 36 студентів у якості волонтерів зі знанням іноземних мов, які упродовж червня працювали провідниками, черговими касового залу та касирами, допомагаючи залізничникам в обслуговуванні іноземних пасажирів.

Інвестиції Львівської залізниці на підготовку до проведення Євро-2012 та впровадження прискореного руху на напрямку Львів-Здолбунів упродовж 2011-2012 років становили 678,5 млн. грн. Зокрема загальна сума колійних робіт склала 190 млн. грн., модернізація контактної мережі, пристроїв енергетики та зв'язку – 130, 6 млн. грн., 27,7 млн. грн. – реконструкція Головного вокзалу станції Львів, 8,7 млн. грн. – ремонт та закупівля обладнання для Клінічної лікарні Львівської залізниці, затвердженої медичним комісаром УЄФА базовим медичним закладом Львова, який на час проведення в Україні Євро-2012 забезпечував медичне обслуговування сім'ї УЄФА (персоналу та учасників Чемпіонату).

Крім того, до залізничних медиків упродовж червня неодноразово зверталися й звичайні уболівальники, кожному з яких була надана кваліфікована медична допомога.

«На оновлення залізничного вокзалу м. Львову витрачено 27,8 млн. грн. За ці кошти відремонтовано зали очікування, перони, колії, закуплено нові системи відеоспостереження та озвучення, відновлено тротуари, збудовано автомобільну стоянку. Зали очікування та частину перонів було оснащено системою Wi-Fi. Ми також відремонтували залізничні пункти перетину кордону», – повідомив начальник ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Піх.

На Львівській залізниці Держсанепідслужба щоденно проводила моніторинг стану пасажиропотоку та інфекційної захворюваності на залізничному транспорті України на прикордонних залізничних пунктах пропуску через державний кордон України. Також щоденно відслідковували і санітарно-епідемічну ситуацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.