Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Мистецтво

www.religion.in.ua

Вівторок, 3 липня 2012, 16:10

Львівські фахівці обурені намірами Мінкульту перебрати на себе представлення робіт Пінзеля у Луврі

Робоча група зі збереження культурних цінностей, зібраних Героєм України, академіком, директором Львівської національної галереї мистецтв Борисом Возницьким, наполягатиме на тому, щоб саме львівські фахівці представили роботи Пінзеля у Луврі. Про це повідомив на сесії Львівської облради член робочої групи, депутат Ярослав Кравченко.

За словами Ярослава Кравченка, цей проект (експонування скульптур Пінзеля у Луврі) розпочав Борис Возницький, але йому не вдалося довести справу до кінця. А зараз йдеться про те, що Пінзеля спочатку передадуть до Києва, а вже столиця представлятиме скульптури в Парижі.

«Робоча група наполягатиме, аби львівські фахівці представили роботи Пінзеля у Луврі», – наголосив депутат.

Нагадаємо, що з метою недопущення втрати культурних цінностей, зібраних Героєм України, академіком, директором Львівської національної галереї мистецтв Борисом Возницьким, враховуючи відкрите звернення інтелігенції Львівщини, розпорядженням голови обласної ради Олега Панькевича від 07.06.2012 р. № 816 створено робочу групу щодо збереження культурної спадщини. До її складу увійшли відомі громадські діячі, науковці, музейники, зокрема Юрій Шухевич, Роман Лубківський, Віра Лясковська, Лариса Разінкова-Возницька, Андрій Гречило, Лариса Крушельницька, Ігор Калинець та інші.

Іван Георгій Пінзель(1707 — 1761) — український скульптор середини 18 століття, представник пізнього бароко і рококо. Зачинатель Львівської школи скульпторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.