Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бурштин

volynnews.com

Вівторок, 4 серпня 2015, 13:54

На видобуток бурштину хочуть ввести державну монополію та ліцензування

бурштин

Арсеній Яценюк запропонував ввести ліцензування та державну монополію на видобуток бурштину.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні, 4 серпня, під час брифінгу, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що в Україні повинна бути державна монополія на видобуток бурштину.

"У парламенті було 3 законопроекти, метою яких є легалізація видобутку бурштину. На жаль, парламент не підтримав жоден з цих законопроектів, тому у вересні ми в черговий раз будемо звертатися до Верховної Ради з метою, щоб ввести ліцензування видобутку бурштину. У доходах держбюджету на 2016 вже зараз Міністерство фінансів закладає 1 млрд грн від реалізації ліцензій", – заявив Арсеній Яценюк.

Також прем'єр наголосив, що потрібно встановити державну монополію та контроль за видобутком бурштину, а також – організувати природно-охоронні заходи проти знищення природного середовища.

Нагадаємо, 31 липня у пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею прикордонники затримали 150 кг бурштину, незважаючи на заборону президента Петра Порошенка, який на початку липня доручив правоохоронним органам якнайшвидше ліквідувати кришування на ділянках видобутку бурштину.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.