Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Олена Муляк

Вівторок, 4 серпня 2015, 15:19

Олена Муляк: Навколо ЛАЗу відбуваються нечисті ігри

Олена Муляк

На Львівському автобусному заводі знищили документи та періодично створюють нові фірми, які виграють тендери під марками ЛАЗу.

Про це стало відомо сьогодні, на прес-конференції голови профспілки Львівського автобусного заводу Олени Муляк та голови ЛМО НРУ Ігора Мартинюка стосовно ситуації, яка склалася навколо ЛАЗу.

Голова профспілки ЛАЗу повідомила, що вже півроку не може потрапити на своє робоче місце, а на самому заводі зникли документи та продовжується мародерство. Також на заводі створюють нові фірми, які не мають забезпечення та виграють тендери під марками ЛАЗу.

"Ми понад два роки боремося за повернення боргів працівникам заводу, у 2013 році звертались до одного прокурора, з того часу помінялось 4 прокурори – ніякої реакції з їхнього боку. Велике занепокоєння викликає розпродаж майна ЛАЗу. Вчора знову не відбулися торги, що зараз знизить вартість заводу на половину, за безцінь віддадуть частину заводу, але ці кошти не потряплять до працівників заводу", – зазначила Олена Муляк.

Також стало відомо, що працівникам заводу не повертають трудові книжки, через що вони не можуть влаштуватись на іншу роботу та отримати субсидії.

"Проблема навколо ЛАЗу виникла не сьогодні і не вчора, вона виникла з моменту приватизації іноземним інвестором. На сьогодняшній день проблема загострилась, близько 900 працівників 2 роки не отримують заробітну плату. До НРУ звернулася профспілка аби допомогти працівникам повернути зароблені кошти. Наразі завод заборгував зоробітню плату з 2013 року. З 900 чоловік "рахується", що працює близько 100 осіб", – розповів Ігор Мартинюк.

За словами Олени Муляк, працівників заводу запевняють, що керівництво підписало угооду з Єгиптом, яка передбачає відновлення робочого процесу трудового колективу ЛАЗу, але місяць потому нікого зі спеціалістів не викликають та не допускають на об'єкт.

Голова профспілки ЛАЗу повідомила, що працівниками були виграні справи, які б мали покрити борги позаробітній платі, але кошти так і не були повернуті.

Нагадаємо, що на початку липня розпорядженням прокурора Львівщини Романа Федика створено групу прокурорів, яка опрацьовує документацію щодо можливості повернення у судовому порядку зазначеного об’єкта на користь держави.

Також голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що сприятиме фінансовій допомозі ЛАЗу, якщо побачить офіційні угоди на виготовлення автобусів на території Львівського автобусного заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.