Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

телебачення

ua-ekonomist.com

Середа, 5 серпня 2015, 10:58

До списку заборонених для показу російських фільмів додали ще 3 серіали

телебачення

Держкіно визнало пропогандистськими та заборонило трансляцію ще 3 російських серіалів та 1 фільму.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

Відтак, Держкіно вирішило анулювати прокатне посвідчення фільму «Червоний лотос» та телесеріалів «Каменська 1», «Загін», «Спецкор відділу розслідувань».

Як зазначають у прес-службі Держкіно, згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України»,  заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора.

Відтак Державне агентство України з питань кіно на підставі рішення експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно України заборонило ще ряд російських пропагандистських фільмів, зокрема телесеріал «Каменська 1»,  реж. Ю.Мороз, О.Аравін,  2000 р.в., телесеріал «Загін», реж. Чекалов С., 2008 р., телесеріал «Спецкор відділу розслідувань», реж. Шевчук М., 2009 р.; художній фільм «Червоний лотос», реж. Буадзе З.,  2008 р.

Зазначимо, що телесеріал «Каменська 5» та «Каменська 6» заборонені для демонстрування і поширення з 2 липня 2015 року.

Нагадаємо, раніше українське Держкіно заборонило до показу 162 фільми і телесеріали, які були вироблені в Росії з 1 січня 2014 року. Іншу кінопродукцію розглядає спеціальна експертна рада на предмет пропаганди російських силових структур.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.