Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

Вівторок, 3 липня 2012, 16:28

Парламент ухвалив закон про мови

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон про мови.

За законопроект проголосували 248 депутатів.

Після голосування депутат від НУНС Лілія Григорович заявила: «Вони зробили це з порушенням регламенту, розставили своїх мордоворотів, і ухвалили у другому читанні (законопроект про мови) в редакції першого читання».

Голосування відбулося у перші хвилини пленарного засідання. Перед цим депутати від Партії регіонів, які зазвичай беруть участь у силових протистояннях, зайняли місця в ложі уряду.

Пізніше вони завадили депутатам від опозиції зірвати голосування. Не зважаючи на те, що опозиціонери вирвали мікрофони в президії Ради, він запустив голосування з місця Володимира Литвина.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада України ухвалила законопроект про засади мовної політики у першому читанні. За дане рішення проголосували 234 із 248 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Ініціаторами цього законопроекту є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.