Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

korrespondent.net

Середа, 5 серпня 2015, 14:31

За місяць міжнародні резерви Нацбанку зросли на 111 млн. дол.

Нацбанк

У липні міжнародні резерви Нацбанку збільшилися на 111 млн. дол. і становили 10 млрд. 375 млн. дол.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Зростанню обсягу міжнародних резервів сприяло надходження на користь уряду 878 млн. дол., у тому числі 673 млн. дол. від ЄС та Світового банку та 205 млн. дол. від розміщення державних облігацій України, а також продаж іноземної валюти на 89 млн. дол. для підтримки енергоімпортерів в обсягах, передбачених програмою EFF.

Як запевняють у Нацбанку, зростання міжнародних резервів відбулося, незважаючи на необхідність здійснення платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 536 млн. дол., у тому числі 453 млн. дол. з обслуговування облігацій зовнішньої державної позики та обслуговування і погашення державних цінних паперів.

Також у липні було здійснено перерахування Міжнародному валютному фонду в сумі 219 млн. дол.

"Загалом наші міжнародні резерви зростають упевненими темпами і до кінця 2015 року ми плануємо, що їх обсяг досягне рівня майже 18 млрд. дол.", – зазначила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Нагадаємо, 4 серпня Нацбанк отримав від Міжнародного валютного фонду другий транш кредиту у сумі 1,7 млрд дол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.