Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вугілля

dt.ua

Середа, 5 серпня 2015, 16:53

Африканське вугілля обійдеться Україні у 80 дол за тонну

вугілля

Україна закупить близько 0,5 млн тонн вугілля у ПАР за ціною у 80 дол за тонну.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин оцінює вартість імпортованого з Південно-Африканської Республіки вугілля у менш ніж 80 дол за тонну.

"На сьогодні підписано договори з виробниками із ПАР, готовими постачати вугілля менш ніж за 80 дол: 77-78 дол, враховуючи постачання на станцію", – зазначив Володимир Демчишин.

Наразі країні необхідно додатково імпортувати близько 0,5 млн тонн вугілля за 2,5 місяця. Ввезення вугілля планується забезпечити з ПАР, Росії та США за допомогою морського транспорту.

Зазначимо, що у січні-червні 2015 року на теплові електростанції і теплоелектроцентралі України відвантажено 1 млн 432,5 тис тонн імпортованого вугілля енергетичних марок. У січні-червні з ПАР на електростанції надійшло 904,6 тис тонн вугілля, з РФ – 455 тис тонн, з Польщі – 71,9 тис тонн, з Австралії – 0,9 тис тонн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.