Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

kolo.poltava.ua

Вівторок, 3 липня 2012, 16:42

Уряд спростив реєстрацію автомобілів

Під час проведення реєстрації автомобіля тепер не потрібно його обстеження, а при продажу автомобіля в межах області номерний знак залишається за транспортним засобом.

Кабінет Міністрів України, 27 червня ухвалив постанову, якою передбачено скасування обов'язкового обстеження транспортних засобів під час проведення їх державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, збереження номерного знака за транспортним засобом при перереєстрації його на іншого власника в межах одного регіону.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, документ також передбачає спрощення існуючої процедури державної реєстрації транспортних засобів шляхом скасування обов'язкового пред'явлення транспортного засобу при перереєстрації у зв'язку зі зміною місця проживання власника і при відновленні втрачених або зіпсованих документів.

Постановою передбачена можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.

«Постанова регулює порядок державної реєстрації самостійно складених транспортних засобів, а також приводить у відповідність до статті 34 Закону України «Про дорожній рух »в частині виключення відмови у проведенні державної реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів у разі, коли їх власники або повноважені на їх використання особи мають заборгованість зі сплати штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху", - йдеться в повідомленні МВС.

На думку правоохоронців, прийняття акта дозволить спростити процедуру державної реєстрації транспортних засобів та зменшить кількість нарікань з боку громадян на роботу реєстраційно-екзаменаційних підрозділів ДАІ МВС.

Джерело: Дело

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.