Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

http://www.yurincom.com

Вівторок, 3 липня 2012, 16:54

Україна виконає будь-яке рішення Євросуду - Мін’юст

Україна виконає будь-яке рішення Європейського суду з прав людини щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це заявили в прес-службі Міністерства юстиції.

 

«Україна виконає все, що буде зазначено в резолютивній частині рішення у справі Юрія Луценка», - йдеться у повідомленні прес-служби.

У прес-службі також зазначили, що Україна завжди виконує рішення ЄСПЛ і надалі буде виконувати.

Крім того, в Європейському суд з прав людини зазначили, що рішення по Луценку не є остаточним і може бути оскаржене протягом трьох місяців.

«Відповідно до статей 43 і 44 Конвенції, рішення цієї палати суддів остаточним не є. Протягом трьох місяців після його оголошення будь-яка сторона може вимагати, щоб справа була передана на розгляд Великої палати Суду», - йдеться в рішенні.

Європейський суд з прав людини пояснює, що якщо такий запит буде зроблений, колегія з п'яти суддів ухвалить рішення чи заслуговує ця справа подальшої експертизи.

«В цьому випадку Палата заслухає цю справу і винесе остаточне рішення. Якщо спрямований запит буде відхилено, рішення Палати суддів у той же день стане остаточним», - зазначає суд.

Далі відповідно до процедури, після того, як рішення набере чинності, воно буде передано до Комітету міністрів Ради Європи для нагляду за його виконанням.

Як відомо, сьогодні, 3 липня, Європейський суд з прав людини визнав арешт Юрія Луценка політичним переслідуванням, а також зобов'язав Україну виплатити екс-міністру 15 тис. євро моральної компенсації.

Джерело: Українська правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.