Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кредити

focus.ua

Четвер, 6 серпня 2015, 14:13

Фіктивні банки на Львівщині привласнили майже 3 млн грн

кредити

На Львівщині мережа фіктивних банків уклала 180 недійсних договорів на понад 2,9 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління МВС України у Львівській області.

Львівські правоохоронці викрили мешканця Житомира, який, за допомогою ще 6 осіб, налагодив діяльність установ з надання незаконних фінансових послуг, які працювали на території Львівської, Житомирської, Волинської, Рівненської та Закарпатської областей.

Як повідомили у прес-службі львівської міліції, зловмисники розміщували рекламні оголошення через мережу Інтернет та у місцевих газетах про надання швидких кредитів. Ці кредити оформлювались в орендованих офісах без довідок про доходи та майнового стану позичальників.

З громадянами укладались фіктивні договори про видачу кредитів, а в якості гарантійних внесків вносились кошти від 1 до 6 тис грн. Всього було укладено 180 фіктивних договорівна загальну суму понад 2,9 млн грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили печатки, штампи, договори, які укладались із громадянами на отримання кредитних коштів, первинні документи бухгалтерського та податкового обліку, розписки, записники з інструкціями про правила поводження із клієнтами, електронне обладнання та рекламні буклети.

За цим фактом  відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.