Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Левко Прокіпчук

Четвер, 6 серпня 2015, 16:21

Львівський митник продовжує перебувати на посаді після отримання хабара

Левко Прокіпчук

Працівницю Львівської митниці, яку в липні затримали за хабар у розмірі 3 тис грн, не можуть засудити через лікарняну відпустку.

Про це стало відомо сьогодні, 6 липня, на прес-конференції "Підсумки роботи митної та прикордонної служб за липень 2015 року".

"В липні місяці виявлено один випадок звільнення з корупційною складовою на пункті пропуску Шегині. Затримано працівника митної служби на отриманні хабара у розмірі 3 тис грн, вона не була звільнена з роботи у зв'язку з тим, що була затримана, а потім відпущена під заставу. Службовець не ходить на роботу, а знаходиться, наприклад, на лікарняному, тому не можна завершити службове розслідування. Службовець досі ще числиться на посаді, але наразі вона є відсторонена від виконання обов'язків. Але це не свідчить про те, що вона уникне відповідальності", – повідомив в. о. начальника Львівської митниці Левко Прокіпчук.

З початку року на львівській митниці звільнено 36 посадових осіб, а 60% керівного складу були ротовані в підрозділах митного оформлення у пунктах пропуску. Упродовж липня було порушено 253 справи про порушення митних правил на суму 6,85 млн грн.

Начальник Західного регіонального управління ДПСУ Володимир Плешко повідомив, що на зелених ділянках кордону у межах львівському регіону проблеми контрабанди на є не актуальною, що пов'язують із взаємодією з Польщею.

"Існує проблема з літальними апаратами, які перевозять контрабанду. Ми підняли це питання та створили міжвідомчу комісію, запросили до співпраці МВС та повітряну оборону", – повідомив Володимир Плешко.

Зазначимо, за словами Левка Прокіпчука, з початку року митницею перераховано до бюджету 5 572,8 млн грн митних платежів, а індикативний показник на липень 2015 року складає 120,7%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.