Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

опалення

espreso.tv

Четвер, 6 серпня 2015, 16:13

Мінімальну температуру в приміщенні можуть знизити до 16°C

опалення

Уряду рекомендують знизити мінімальну температуру в житловому фонді з 18°C до 16°C.

Про це повіддомляє РБК-Україна.

В урядовому антикризовому плані з енергетики, розробленому українськими експертами під наглядом міжнародної групи, рекомендується знизити норму централізованого опалення з діючих нині з 18°C до 16°C.

Зазначимо, згідно з українським законодавством, під час опалювального сезону температура в житловому фонді не повинна опускатися нижче 18°С. Якщо теплоенергетики не можуть підтримувати цей показник, споживач має право вимагати перерахунок за послугу, надану не в повному обсязі.

Відтак, незабаром Міненерговугілля може розпочати процес вимірювання реальних втрат теплоносія в мережах. Цей рівень, на думку фахівців, сягає понад 30%.

Також аналітики радять поступово знизити розрахункові температури в житлових приміщеннях до 10°С-12°С, провести дренаж систем.

Вже зараз консультанти рекомендують розпочати широкомасштабну інформаційну кампанію серед населення, спрямовану на пропаганду енергозбереження, відмову від електронагрівачів в зимовий період, популяризацію альтернативних джерел.

Нагадаємо, заборгованність українців за використане паливо перед Нафтогазом складає 30 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.