Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

radiosvoboda.mobi

П'ятниця, 7 серпня 2015, 09:55

До Італії прибули ще 400 біженців

біженці

Сотні врятованих у Середземному морі мігрантів прибули на Сицилію.

 

Про це повідомляє Euronews.com.

До порту Палермо на Сицилії доправили майже 400 мігрантів, врятованих напередодні італійською береговою охороною. Судно із біженцями перекинулося за 30 км від лівійського берега, майже одразу після відплиття.

На борту перебувало, за попередніми даними, близько 700 людей. 25 загиблих витягнули з води, ще 200 осіб зникли безвісти.

“Думаю, цей останній випадок дуже чітко показав, що наявних засобів порятунку недостатньо. Нині залучено більше кораблів, зокрема і від "Лікарів без кордонів". Однак, на жаль, цього замало. Порятунок людей у морі має стати пріоритетом”, – розповів представник організації "Лікарі без кордонів".

З початку року біля берегів Італії зареєстровані десятки схожих випадків. 4 черпня Міжнародна організація з міграції оголосила, що із січня у Середземному морі під час спроби дістатися Європи загинули понад 2 тисячі людей. Усі вони вихідці з Африки та Близького Сходу.

Нагадаємо, 22 липня загинули близько 40 мігрантів з Африки, які намагалися дістатися до Європи Середземним морем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.