Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Мар'яна П'єцух

facebook.com

П'ятниця, 7 серпня 2015, 11:26

У Львові порівняли галичан та донеччан

Мар'яна П'єцух

У Львові з’явилась вулична виставка постерів про схожість між галичанами і вихідцями з Донбасу.

З 6 серпня у Львові на перехресті вул. Вірменської та Краківської та на другому поверсі Ратуші відкрилася експозиція соціального фотопроекту "Нас єднає Україна", яка співставила вихідців з Донбасу та Галичини. Про це повідомила автор ідеї та координатор проекту журналістка Мар’яна П’єцух.

Проект складається з 18 постерів.

"Українець – це не прописка, рівень патріотизму не вимірюється місцем народження, а українська душа не визначається містом проживання. Досить мислити стереотипами, шукати різницю замість бачити схожість, досить цуратись замість зрозуміти і допомогти", – наголосила Мар’яна П’єцух.

Загалом у гаслах виставки вказано 9 особливостей, які об’єднують вихідців з заходу і сходу України. Це традиція, історія, співучість, мова, відвага, честь, жертовність, одержимість, незламність. Кожну особливість відображає образ 2 героїв – галичанина і донеччанина.

"Цей проект – спроба вплинути на поширені стереотипи про "донецьких" як "недоукраїнців" чи "недопатріотів". Цей проект, сподіваюсь, стане відкриттям для тих, хто ніколи не був на Донбасі, не цікавився відомими прізвищами донеччан та раніше малював собі середньостатистичний образ "донецького" у вигляді замурзаного шахтаря чи кримінального елемента", – зазначила Мар’яна П’єцух.

Аналогічна вулична виставка також буде розгорнута в Тернополі та Києві.

За словами Мар’яни П’єцух, вимушена внутрішня міграція дала українцям шанс пізнати один одного, і врешті втілити пафосні гасла в реальне ментальне об’єднання.

Для продовження ідеї донести більше інформації про вихідців з Донбасу журналістка також створила сайт donetski.info. який поступово буде наповнювати історіями про непересічних донеччан.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.