Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Понеділок, 10 серпня 2015, 18:15

На Львівщині піднялася вартість міжміських перевезень

У липні, порівняно з червнем цього року, на 1% зросла вартість проїзду у міжміському поїзді.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Натомість вартість авіаперельоту зменшилася на 7,9%.

Ціни на одяг і взуття знизилися на 7,3% за рахунок сезонних акційних знижок на товари літнього асортименту.

У житлово-комунальній сфері тарифи на комунальні послуги не змінились. Матеріали для утримання та ремонту житла подорожчали на 1,5%.

На 1,1% підвищились ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла. Зокрема, спостерігалось подорожчання посуду металевого (на 3,7%) та порцеляно-фаянсового (на 3%), товарів для підтримки чистоти (на 1,3%).

Вартість послуг з ремонту побутової техніки зросла на 1,7%.

У сфері охорони здоров’я спостерігалось підвищення цін у середньому на 0,7%. Подорожчання одних видів медикаментів компенсувалось здешевшанням інших видів. Вартість медичних послуг зросла у середньому на 1%. На 3,4% підвищились ціни на тонометри.

У сфері транспорту спостерігалася неоднозначна цінова ситуація. Якщо велосипеди для дорослих подорожчали на 5,7%, легкові автомобілі – на 1,1%, то паливо і мастила – подешевшали на 0,5%.

У сфері відпочинку і культури ціни підвищились на 1,4%. Вартість комплексного відпочинку зросла на 5,3%.

На 3,8% подорожчали дитячі іграшки, на 3,7% – корми для домашніх тварин, на 2,6% – МРЗ-плеєри, на 1,5% – канцелярські товари.

Водночас, знизилися ціни на квіти живі – на 5,3%, USB флеш-накопичувачі – на 4,8%.

На 2,8% зменшилася вартість туристсько- екскурсійних послуг. Ціни на різні товари та послуги підвищились у середньому на 0,5%. На 1,8% подорожчали товари для особистого догляду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.