Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 12 серпня 2015, 14:05

Синютка благословив об'єднання ще двох територіальних громад

Олег Синютка визнав об'єднання мешканців сіл Львівщини у Дублянську та Грабовецьку територіальні громади, відповідним Конституції.  

Про це йдеться у розпорядженнях голови Львівської ОДА Олега Синютки № 421/0/5-15 та № 420/0/5-15 від 12 серпня 2015 року.

Мешканці навколишніх сіл Львівщини об'єдналися у Дублянську територіальну громаду в Грабовецьку територіальну громаду.

У Дублянську територіальну громаду увійшли громади сіл Залужани, Лука, Майнич, Мала Хвороща Лукавської сільської ради, сіл Мала Озимина, Велика Озимина Великоозиминської сільської ради, селища Дубляни Дублянської селищної ради.

Громад села Грабовець Грабовецької сільської ради, сіл Конюхів, Колодниця Конюхівської сільської ради, села Монастирець Монастирецької сільської ради, сіл Довголука, Воля-Довголуцька Довголуцької сільської ради об'єдналися у Грабовецьку територіальну громаду з центром у селі Грабовець.

Загалом про намір об’єднатися у територіальні громади на Львівщині висловили 30 громад. Це громади Бродівського, Самбірського, Городоцького, Жидачівського, Микалаївського, Пустомитівсткого, Радехівського, Старосамбірського, Яворівського, Турківського, Дрогобицького, Сокальського, Жовківського та Стрийського районів.

Нагадаємо, у Львівській ОДА створили робочу групу щодо перевірки рішень територіальних громад про об’єднання на відповідність законам України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.